پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه

دکتری بدون آزمون دانشگاه

ثبت‌نام پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه

ثبت نام برای شرکت در رشته‌های دارای پذیرش مقطع دکتری سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ .

دانشگاه تهران به استناد آئین نامه شورای هدایت استعداد درخشان وزارت علوم از بین دانش آموختگان و دانشجویان نیم سال آخر مقطع کارشناسی ارشد،برای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در رشته‌های دارای پذیرش مقطع دکتری از طریق آزمون نیمه متمرکز به صورت مازاد بر ظرفیت روزانه دانشجو می‌پذیرد.

رشته تحصیلی مورد تقاضا برای دوره دکتری بدون آزمون باید با رشته تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد متقاضی مرتبط باشد.

داوطلبان فقط در یک رشته گرایش از یک مجموعه امتحانی می‌توانند ثبت نام نمایند و در مصاحبه شرکت داشته باشند.

تاریخ مصاحبه ها همزمان با مصاحبه های آزمون دکتری نیمه متمرکز در سال جاری خواهد بود.

انواع پذیرش دکتری بدون آزمون

این نوع پذیرش هم در دانشگاه‌های سراسری و هم در دانشگاه آزاد اسلامی صورت می‌گیرد.

علاوه بر پذیرش دکتری بدون آزمون استعدادهای درخشان، جهت پذیرش بدون کنکور در مقطع دکتری تخصصی دو روش دیگر نیز در دسترس است:

1- پذیرش دکتری بدون آزمون پردیس دانشگاه‌ها که از طریق برگزاری آزمون اختصاصی توسط دانشگاه صورت می‌گیرد. (دکتری بدون آزمون پردیس کیش و دکتری بدون آزمون پردیس ارس از آن جمله است.)

2- پذیرش دکتری بدون کنکور بنیاد ملی نخبگان از طریق اعطای جایزه شهید احدی (جزئیات جایزه شهید احدی را این جا بخوانید.)

در جدول زیر انواع شیوه‌های پذیرش دکتری بدون کنکور در دانشگاه‌های مختلف بیان شده است.

ردیف دانشگاه شرایط پذیرش
1 دانشگاه‌های سراسری (دوره روزانه) از طریق آیین‌نامه استعداد درخشان وزارت علوم
2 پردیس‌های بین‌الملل دانشگاه‌های سراسری مانند پردیس کیش و قشم دانشگاه تهران از طریق آزمون اختصاصی بدون نیاز به شرکت در کنکور
3 دانشگاه‌ آزاد اسلامی از طریق آیین‌نامه استعداد درخشان دانشگاه آزاد
4 واحدهای بین‌الملل دانشگاه‌ آزاد مانند کیش، قشم، امارات از طریق آزمون اختصاصی بدون نیاز به شرکت در کنکور
5 دانشگاه پیام نور پذیرش بدون کنکور ندارد
6 دانشگاه‌های غیرانتفاعی برخی دانشگاه‌ها از طریق آیین‌نامه استعداد درخشان وزارت علوم
7 دانشگاه علمی کاربردی مقطع دکتری ندارد

 

دکتری بدون آزمون دانشگاه سراسری

شرایط متقاضیان پذیرش دکتری بدون کنکور استعداد درخشان در سال‌های گذشته نوسانات زیادی داشته و آیین‌نامه پذیرش بدون آزمون در برخی سال‌ها سه بار تغییر کرده است.

شرایط پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد 1401

پذیرش بدون آزمون استعدادهای برتر و فارغ التحصیلان ممتاز برای ورود به دوره دکتری در دانشگاه آزاد دارای شرایط خاصی است که طی بخشنامه برای اطلاع عموم منتشر می شود. مفاد اصلی این شرایط به شرح زیر است.

 

شرط معدل

طبق آئین نامه استعداد درخشان دانشگاه آزاد اسلامی، داوطلبان در تمام گروه های آزمایشی مقطع کارشناسی ارشد باید شرط معدل حداقل 17.5 داشته باشند که نتایج انتخاب رشته دکتری بدون آزمون آزاد برای این دسته از داوطلبان با در نظر گرفتن ظرفیت پذیرش هر دانشگاه، معدل و لیست انتخاب داوطلب اعلام خواهد شد.

 

نمره پایان نامه

حداقل نمره پایان نامه داوطلبان ممتاز متقاضی در هر گروه آزمایشی باید 17 باشد. درخصوص دانش آموختگانی که ارزیابی پایان نامه آن ها به صورت توصیفی بوده، تنها دانش آموختگانی که پایان نامه آنها با درجه “خوب” به بالا ارزیابی شده، مجاز به ثبت نام در دوره بدون آزمون (ویژه استعدادهای درخشان) خواهند بود.

 

متجانس بودن رشته فارغ التحصیلی

متقاضیان شرکت در دوره بدون آزمـون (اسـتعدادهای درخشان) مقطع دکتری تخصصی باید رشـته ای متجـانس بـا رشته فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسـی ارشـد خـود را در مجموعه انتخاب نمایند و در زمان ثبت نام از مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شده باشند.

 

دارا بودن مدارک در زمان مصاحبه

داوطلبانی که فرم ثبت نام دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد را تکمیل کردند، در صورت کسب حدنصاب لازم برای دعوت به مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد، باید فایل مقالات علمی پژوهشی، علمی ترویجی، کنفرانسی، پایان نامه، تولیدات علمی و … را در روز مصاحبه همراه خود داشته باشند.

مدت زمان سپری شده از فارغ التحصیلی

فارغ التحصیلان ممتاز و استعدادهای برتر حداکثر تـا 5 سال پس از فراغت از تحصیل (فارغ التحصیلان سال 1396 بـه بعد) در مقطع کارشناسی ارشد مجاز به اسـتفاده از تسـهیلات این آئین نامه به منظور پـذیرش در مقطـع دکتـری تخصصـی می باشند.

ارائه فایل مقالات ISI و ISC

داوطلبان دوره بدون آزمون در صورت کسب شـرایط دعوت به مصـاحبه لازم اسـت نسـخه ای از فایـل مقـالات و تولیدات علمی چاپ شده در مجلات ISI یا مجـلات علمـی پژوهشی فارسی زبان و غیر فارسی زبان داخلی یا خارجی یـا ISC خود را با فرمت اعلام شده در زمان مصاحبه بـه گـروه تخصصی مربوطه ارائه نمایند.

روند پذیرش دکتری بدون کنکور سراسری

داوطلبانی که از طریق سهمیه­ استعداد درخشان (بدون آزمون) برای پذیرش در مقطع دکتری تخصصی دانشگاه‌های مختلف کشور اقدام می‌کنند نیازی به ثبت‌نام در آزمون سراسری ندارند و در آزمون کتبی شرکت نمی‌کنند.

این داوطلبان تنها از طریق مصاحبه حضوری مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

در پذیرش بدون آزمون دانشگاه‌ها، دعوت شدن به مصاحبه و کلیه مراحل از طریق خود دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد و بنابراین دست دانشگاه‌ها در تأثیر مصاحبه برای پذیرش نهایی کاملاً باز است.

 

اطلاعیه پذیرش بدون آزمون در مقطع دکتری در دانشگاه‌های مختلف کشور از طریق سایت دانشگاه‌ها اعلام می‌شود.

پس از انتشار اطلاعیه، متقاضیان فرصت دارند در پذیرش بدون آزمون دانشگاه ثبت‌نام کنند و مدارک خود را جهت بررسی اولیه حائزین شرایط شرکت در مصاحبه، به دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه‌ها ارسال نمایند.

سپس اسامی واجدین شرایط از طریق دفتر استعداد درخشان به گروه‌ها اعلام و اسامی افراد در سایت دانشگاه‌ها اطلاع‌رسانی شده و یا از طریق تماس تلفنی و پیامک به داوطلبان اعلام می‌شود.

در نهایت پس از شرکت در مرحله مصاحبه و مشخص شدن افراد پذیرفته‌شده، اسامی به سازمان سنجش اعلام می­‌شود.

نحوه اعلام نتایج دکتری استعداد درخشان دانشگاه‌های سراسری

اغلب دانشگاه‌ها، در این مرحله اسامی پذیرفته‌شدگان را ضمن بیان عدم تأیید نهایی این افراد، منتشر می‌کنند؛ اما بسیاری از دانشگاه‌ها تنها پس از تأیید سازمان سنجش، اسامی را اعلام می­کنند.

در پذیرش بدون آزمون پس از مشخص شدن قبولی داوطلبان در دانشگاه‌ها، لازم است فرم صلاحیت عمومی توسط آن‌ها تکمیل گردد تا پس از تأیید این فرم، نتیجه نهایی اعلام شود.

نقش سازمان سنجش آن است که نظارت داشته باشد تا این افراد در چارچوب ضوابط پذیرش شده باشند. اعلام اسامی نهایی پذیرش بدون آزمون نیز از طریق دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد.

رای به این مطلب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید