فیلم آخرالزمان تلماسه Dune از سوی کانون مهدویت دانشگاه علامه طباطبایی نقد و بررسی میگردد. فیلم تلماسه نوعی دیگر از فیلمهای علمی- تخیلی و البته حماسهای امریکایی است.
این فیلم با بهرهگیری از صحرای واقعی همراه با تصویربرداری پرجزییات یکی از فیلمهای قابل توجه سال 2021 شناخته شده است.
همچنین فیلم در جشنواره اسکار 2021 نامزد ده جایزه شد که توانست در موسیقی و فیلم برداری جوایز مربوطه را کسب کند.
فیلم آخرآلزمان تلماسه قرار است یکشنبه 8 خرداد ماه از ساعت 11 تا 13 در پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی نقد و بررسی شود.
اگر شما از این مدل فیلمهای حماسی و تخیلی لذت میبرید و در مورد کشف و شهود پیرامون آن کنجکاو هستید، بد نیست که در این نقد شرکت کنید. هر چند که در این مقاله از سایت دانشما قصد داریم، پیرامون این فیلم نکات کاملا مختصر و البته قابل توجهی را ارائه بدهیم.
فیلم آخرالزمان تلماسه برداشتی از یک اثر ادبی
فیلم آخرالزمان تلماسه با برداشتی متفاوت از یک رمان به همین نام اثر فرانک هربرت است. سالها قبل یعنی سال 1984 دیوید لینچ یکی دیگر از کارگردانان مطرح سینمای جهان از آن اقتباس کرد. متاسفانه اثری قابل تامل که منعکس کننده خارقالعادگی رمان هربرت باشد، نبود و با شکست مواجه شد.
اما اثر تلماسه با کارگردانی دنی ویلنوو (فیلمساز کانادایی) یک اثری موفق است که طبق نظر سنجی های انستیتو امریکا آن را به عنوان ده فیلم برتر سال 2021 برگزدیدهاند که پیش تولید آن از سال 2016 آغاز شد و در سال گذشته به مدت 4 ماه در مناطق بیابانی مختلف مثل مجارستان، اردن و بوداپست مقابل دوربین رفت.
سیاره عجیب آراکیس در فیلم Dune
در این فیلم سیارهای عجیب و غریب به نام آراکیس با ساکنانی که پوشش اعراب را دارند، به نمایش در میآید.
این سیاره دارای یک نوع خاک قرمز رنگ مثل ماسه است که به آن اسپایس میگویند.
اسپایس دارای قابلیتهای شگفتانگیزی است که مهمترین آن سفرهای بین ستارهای میباشد و از این نظر بسیار مورد اهمیت واقع شده است.
شخصیتهای فیلم آخرالزمانی تلماسه
در فیلم آخرالزمان تلماسه شخصیتها با نژادهای متفاوتی حضور دارند که این مورد هم یکی دیگر از نکات کلیدی در مورد فیلم است اما شخصیتهای مهم در سه گروه جمع میگردند.
دسته اول آتریدنها هستند که در مناطق سرسبز به سان بهشت زندگی میکنند که حکومت در آنجا موروثی است. در مجموع قبیلهای شریف و در عین حال پرقدرت هستند.
دسته دوم هارکننها میباشند و نقطه مقابل آتریدنها هستند.آنها از اسپایس یعنی همان خاک ماسه شکل برای کسب قدرت خود استفاده میکنند و با خشونت بالایی که دارند هر قبیلهای را برای رسیدن به قدرت از سر راه برمیدارند.
دسته سوم یک تشکیلات کاملا عجیب به نام بنی جزیره است که ساکنان آن و رهبرش همگی زن هستند و مردان در آن جایگاهی ندارند. شاید از دیگر نکات قابل تامل فیلم آخرالزمان تلماسه این باشد که زنان نفوذ زیادی بر سایر نژادها و دیگر سیارات دارند و مادر شخصیت اصلی قصد دارد با آموزههای رهبر بنی جزیره فرزند پسرش را هدایت کند و به عنوان یک منجی به مرحله نهایی برساند.
تحلیل محتوای فیلم تلماسه
داستان فیلم آخرالزمان تلماسه با شخصیت اصلی پسرکی به نام پاول آتریدن آغاز میشود. پاول در واقع پسر رهبر قبیله آتریدنهاست که مدام بین خواب و خیال خود با دخترکی پیشگو مواجه میشود که او را بسیار سردرگم کرده است.
خاندان آتریدن از سمت امپراطور موظف میشوند که به سیاره آراکیس بروند. سیارهای که اکنون از هارکننها خالی شده است و کسی در آنجا نیست.
تا اینجا گمان میرود که آتریدنها همان قوم یهودی باشند که مجبور میشوند مدتی را در جهنم به سر کنند و به سیاره آراکیس بروند و بعد از آن به بهشت برین خود بازگردند.
در این بین آتریدنها یک جنجگوی قهار به نام دانکن دارد که با نفوذ بین قبایل بیابانگرد، یکی از رهبران آن را به خدمت پاول میآورد که به هنگام دیدن پاول کلمه لسانالغیب را به زبان میآورد.
در طول فیلم پاول رویاهایی را میبیند که در ادامه به واقعیت تبدیل میشوند و این نشانههای خبر از یک منجی در 10119 سال بعد تولد مسیح را ندا میدهد.
فیلم آخرالزمان تلماسه را از گروه مهدویت دانشگاه علامه طباطبایی با دیدگاهی وسیعتر و منسجمتر دنبال کنید.