نتایج مصاحبه آزمون دکترا در پایان اردیبهشت 1401 اعلام میشود
نتایج مصاحبه آزمون دکترا 1401 برای داوطلبانی که در اسفند ماه سال گذشته آزمون دکترا شرکت کرده بودند در انتهای اردیبهشت ماه اعلام میگردد.
این آزمون معرفی کسانی است که در نتایج اولیه مجاز به انتخاب دانشگاه و رشته مورد نظر شده بودند و در این مرحله اسامی معرفی شدگان به مصاحبه به زودی اعلام میشود.
در مقالهای از دانشما به نتایج مصاحبه آزمون دکترا 1401 میپردازیم.
نتایج مصاحبه آزمون دکتری 1401 حضوری است
با توجه به پاندمی کرونا که تقریبا بالای دو سال تمامی ارگانها و سازمانهای علمی و دانشگاهی را درگیر کرده بود، امسال با واکسینه کردن و همچنین کاهش این بیماری ویروسی مدارس و دانشگاهها فعالیت خود را به صورت حضوری آغاز کردند.
بسیاری از دانشگاهها نیز برای انجام مصاحبه دکتری اعلام آمادگی حضوری کردهاند که این موضوع بیشتر از همه به نفع دانشجویان است تا با در دست داشتن رزومه علمی در مصاحبه دکتری حضوری موثرتر داشته باشند.
نتایج مصاحبه آزمون دکتری و دانشگاههای محل مصاحبه
اکنون بعد از دو سال که مصاحبه حضوری شده است، مجددا به مانند سالهای قبل بعد از اعلام نتیجه که در آخر اردیبهشت مشخص میگردد، دانشگاههای مربوطه شرایط و ضوابط خود را جهت مصاحبه حضوری اعلام میکنند. همچنین مکان مورد نظر از طریق همان دانشگاه مشخص خواهد شد که در تاریخ تعیین شده مصاحبه به درستی انجام شود.
رشته محلهای دکتری آموزشی و پژوهشی طبق سابقه آموزشی، پژوهشها و مصاحبه علمی تعیین میشود و رشته محلهای پژوهش محور بر اساس سی درصد نمره آزمون و مابقی یعنی 70 درصد نمره عملی بدست آمده از دانشگاه تعیین میشود.
نمره آزمون مرحله دوم توسط دانشگاهها
با اعلام نتایج مصاحبه آزمون دکترا طبق مصوبهای که شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس نقشه جامع علمی کشور تعیین کرده است، دانشگاه در این زمینه مختار است که حد نصاب نمره مرحله دوم آزمون مصاحبه را مشخص کنند. یعنی هر دانشگاه متناسب با میزان و درجه اعتبار علمی خود نمره آزمون مصاحبه را تعیین کند و بر اساس صلاحیتهای تعیین شده به انتخاب دانشجو اقدام کند.
نمره مرحله دوم شامل:
- مجموع نمرات سوابق آموزشی
- پژوهش و فناوری
- مصاحبه
- طرح واره( رشتههای پژوهش محور)
حد نصاب نمره بر اساس معیارهای بالا تعیین شده و سازمان سنجش هم در پذیرش حد نهایی مذکور اعمال کند.
مدارک مورد نیاز برای مصاحبه دکتری 1401
بعد از اعلام نتایج مصاحبه آزمون دکترا 1401 داوطلبان باید با در دست داشتن رزومه تحصیلی و علمی خود به دانشگاههای مربوطه مراجعه کنند.
مدارک مورد نیاز برای مصاحبه دکتری به دو دسته تقسیم میشوند:
- مدارک الزامی
- مدارک اختیاری
مدارک الزامی
یک سری از مدارک برای شرکت در آزمون مصاحبه دکتری اجباری و الزامی است. از جمله کارت شناسایی مثل اصل کارت ملی و شناسنامه، همراه با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد و ریز نمرات این دو مقطع و البته یک کپی از نسخه نهایی پایان نامه برای ارائه نیاز است.
مدراک اختیاری
بعد از اعلام نتایج مصاحبه آزمون دکتری یک سری از مدارک اختیاری هستند اما در قبولی نهایی شما تاثیر بسیار زیادی دارند که بهتر است همراه خود داشته باشید.
مدرک زبان انگلیسی ، مقالات علمی چاپ شده در ژورنالهای داخلی و خارجی، کتاب چاپ شده یا سایر اختراعات و جشنوارههای علمی که در آن شرکت داشتهاید برای قبولی حتما نتیجه مثبت خواهد داشت.
این رزومه میتواند از تدریس، چاپ کتاب، انجام کارهای عملی و پژوهشی تیمی هم شامل شود. بسیاری از اساتید به دنبال دانشجویان فعال جهت انجام پروژههای تحقیقاتی هستند که داشتن یک رزومه مشخص میتواند در پذیرش نهایی تاثیر زیادی داشته باشد.
البته اینگونه نیست که همگی موارد بالا در پیشینه علمی یک متقاضی به صورت کامل موجود باشد، بلکه داشتن حتی یکی از این امتیازات به همراه دانش علمی نسبت به رشته مورد نظر در تعیین سطح قبولی داوطلب موثر خواهد بود.
بنابراین بهتر است قبل از اعلام نتایج مصاحبه آزمون دکتری مدارک لازم را آماده کنیم.