امتحانات حضوری در دانشگاه‌ها پیگیری شود

امتحانات حضوری

امتحانات حضوری در دانشگاه‌ها پیگیری شود

امتحانات حضوری یکی از دغدغه‌های فکری دانشجویان و البته دانشگاه‌ها  در نیسم سال دوم تحصیلی 1400 – 1401 می‌باشد که بعد از دو ماه از حضوری بودن دانشگاه‌ها هنوز دروس برخی از ورودی‌ها به صورت مجازی نیست و بنا به خواسته وزیر علوم این موضوع باید به طور جدی مورد پیگیری و اهمیت قرار بگیرد.

بعد از ورود ویروس کرونا تمامی مقاطع تحصیلی چه در مدارس و چه در دانشگاه‌ها جهت پیشگیری و آسیب احتمالی به صورت غیر حضوری و مجازی برگزار شدند. اما با واکسینه شدن عموم و برطرف شدن خطر اصلی این بیماری اکنون بهتر است که به حضوری شدن کلاس‌ها و امتحانات حضوری بهایی بیشتری بدهیم.

در این مقاله از سایت دانشما به پیرامون این موضوع یعنی برگزاری امتحانات حضوری می‌پردازیم.

امتحانات حضوری پس از شیوع ویروس کرونا

بعد از شیوع ویروس کرونا و تغییر و تحولاتی که در سیستم آموزشی رخ داد، با یک سری مشکلات مثل کاهش کیفیت کلاس‌های یادگیری مواجه شدیم که به نو به خود بر سیستم آموزشی تاثیر منفی گذاشت و این موضوع بالاخص بر کلاس‌های عملی دانشگاه‌ها بیشترین تاثیر منفی را انتقال داد.

اما با این اوصاف ویروس کرونا به هر شکلی مورد کنترل واقع شد و اکنون وقت رسیدگی به مشکلاتی است که در این دو سال اتفاق افتاده است.

یکی از رسیدگی‌های ممکن کلاس‌های حضوری و امتحانات حضوری است. هر چه زودتر برای بالا بردن سطح دانش دانشجویان و برطرف کردن مشکلات درسی و علمی بهتر است که اجباری شدن کلاس‌های حضوری در برنامه‌‌ریزی هر دانشگاهی قرار بگیرد.

امتحانات حضوری : تالیف کتب درسی با مطالعات فراملی

امتحانات حضوری
امتحانات حضوری

آقای زلفی گل در نشستی که با سایر روسای دانشگاه‌ها داشتند در ارتباط با یک شیوه نامه موثر جهت تالیف کتب درسی تاکید کردند که در حال حاضر با یک مطالعه فراملی در حال آماده سازی است.

وی از دانشمندان علوم تربیتی دعوت به همکاری کرد تا با کمک این افراد شیوه نامه مذکور را هر چه بهتر به مرحله تدوین برسانند.

وی همچنین از تهدیدها و مضرات آموزش مجازی اشاره کرد که در کنار حسنی که دارد و دانشجویان می‌توانند با تکنولوژی روز هر چه بهتر آشنا شوند اما مضراتی را هم در بردارد.

اگرچه آموزش مجاری می‌تواند در مسیر ترقی علم گامی موثر بردارد اما نه به صورت همیشگی و به گونه‌ای که منجر به فاصله گرفتن دانشجویان از محیط دانشگاه شود.

چه بسا که خود دانشگاه و فضای پیرامون آن می‌تواند در مسیر هدایت دانشجو به تکامل شخصیتی و علمی کمک موثر باشد.

فضای مجازی بیشتر برای برگزاری یک سمینار یا یک نشست علمی همه جانبه که اکثر افراد بتوانند در آن حضور مستمر داشته باشند، مفید است اما دقت داشته باشیم که برای دروس دانشگاهی و امتحانات حضوری مسیر نیست.

توانمند سازی سه ماهه استادان دانشگاهی

آقای زلفی گل به مدرن شدن روش تدریس اساتید اشاراتی کردند که با توانمند سازی سه ماهه استادان دانشگاهی باید به مزایای زیر دست یافت:

  • آشنایی با حداقل‌های منش استادی
  • شیوه تعلیم و تربیت صحیح و باکیفیت
  • اشراف بر قوانین و مقرارت
  • تعامل با دانشجو

که به ازای هر یک از این مزایا برنامه‌ریزی‌هایی پیش رو می‌باشد و برای هر یک امتیازاتی در نظر گرفته خواهد شد.

همچنین برای استادان پایه‌های تشویقی در نظر گرفته شده است که در طول یک سال هزینه‌های زیادی ندارد اما می‌تواند در پیشرفت و پیشبرد علم به عرصه‌های بالاتر کمک موثری باشد.

وی در خصوص امتحانات حضوری تاکید را بر همکاری همه جانبه بین اساتید و دانشجویان عنوان کرد تا بتوان از آسیب‌هایی که در دو سال اخیر بر حیطه علم و دانش وارد شده است، به مرور بکاهیم.

تمامی این اهداف بر حضور یافتن دانشجو در دانشگاه است تا بتواند موثرتر باشد و با تعاملات به موقع خود با استاد آینده علمی خود و دانشگاه را  بهتر رقم بزند.

در حال حاضر امتحانات دانشگاهی پیش رو هستند و هتر است دانشگاه‌ها بر امتحانات حضوری اهمیت بیشتری قائل باشند.

رای به این مطلب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید