دانشگاه کاشان با ستاد فناوری نانو تفاهم نامه همکاری امضا میکند
دانشگاه کاشان به همراه ستاد فناوری نانو جهت پیشبرد اهداف پژوهشی کاربردی تفاهمنامه همکاری را امضا کردند. معاون پژوهشی و ارتباط علمی دانشگاه کاشان جناب آقای مهدی شبانی اهداف این تفاهمنامه را :
- توسعه پژوهشهای کاربردی
- پاسخگویی به مهمترین ضرورتهای جامعه
- برطرف کردن نیازهای کشور
- رفع مشکلات جامعه
بیان کرد و به دنبال این تفاهمنامه میتوان زمینههای پژوهشی بسیار زیادی را فراهم کرد و از طریق آن میتوان پایاننامههای مقطع کارشناسی ارشد و دکترا حمایت به عمل آورد.
از سایت دانشما قصد داریم از اهداف این تفاهمنامه و جزییات آن مطلع شویم.
دانشگاه کاشان و ستاد فناوری نانو
ستاد ویژه فناوری نانو در هر کشوری در جهت برنامهریزی و توسعه فناوری نانو است. این فناوری روز به روز در حال پیشرفت است و بسیاری از بخشهای علمی کشور مثل پزشکی، میکروبیولوژی، ژنتیک، مهندسی و غیره.. از این علم جهت پیشرفت و به روز رسانی نیازمند هستند.
این ستاد در کشور ایران در سال 1382 با دستور سید محمد خاتمی رییس جمهور وقت برای توجه جدی و پیگیری اهداف مربوطه تشکیل شد.
ستاد ویژه فناوری تلاش دارد تا با رسیدن به اهداف زیر ثروت و توسعه جامعه را فراهم کند:
- ایجاد چشمانداز علمی
- ارائه تسهیلات
- ایجاد بازار و رفع مشکلات
- زمینه فعالیت بخش خصوصی
از دیگر وظایف ستاد فناوری نانو میتوان به تقسیم وظایف بین دستگاهها و هماهنگی آنها در قالب برنامه بلند مدت ملی و همچنین نظارت بر تحقق اهداف نام برد.
دانشگاه کاشان و موقعیت علمی
دانشگاه کاشان طبق رتبه بندی توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، در میان 70 دانشگاه دولتی از وزارت علوم قرار دارد و از همه مهمتر جز بیست دانشگاه برتر ایران است که جایگاه 7 را به خود اختصاص داده است.
ناگفته نماند که دانشگاه کاشان در بین دانشگاههای جامع حوزه فناوری رتبه دوم را کسب کرده است و همچنین کسب رتبه دوم در رتبه بندی تایمز را به خود اختصاص داده است.
با این پتانسیل و ظرفیت علمی دانشگاه کاشان میتواند برای پیشرفت آینده کشور امیدوار بود.
امضا تفاهم نامه دانشگاه کاشان و ستاد فناوری نانو نه تنها برای ارتقا جایگاه علمی دانشگاه بلکه برای افزایش توسعه فناوری و پیشرفت جامعه نقش بسزایی خواهد داشت.
اهداف تفاهمنامه دانشگاه کاشان و ستاد فناوری نانو
فناوری نانو موج چهارم از انقلاب صنعتی است که در طول بیست سال اخیر به تمامی رشتههای علمی نفوذ کرده است در واقع یک بینا رشتهای میباشدکه از از رشتههای پزشکی و مهندسی گرفته تا رشتههای شیمی و داروسازی همگی از پیشرفتهای این علم میتوانند به جایگاهی از پیشرفت و ارجحیت دست یابند.
بسیاری از بیماریهای ناشناخته و یا ناعلاج به کمک نانو در حال درمان هستند و دستگاههای در حال ساخت و پیشرفت به حدی رسیدهاند که میتوانند ژنتیک گیاهان و حیوانات را دستخوش تغییر قرار دهند و برای رسیدن ثمره بهینه کمک زیادی به اقتصاد یک مملکت کنند.
بنابراین با امضای تفاهم نامه دانشگاه کاشان و ستاد فناوری بسیاری از پایان نامههای تحقیقاتی مقطع کارشناسی ارشد و دکترا که در جهت پیشبرد علمی نتایج ثمر بخشی خواهند داشت، مورد حمایت قرار میگیرند و این حمایت سرمایه ملی را رقم خواهد زد.
در ادامه به اهداف اصلی و مهم این تفاهم نامه پرداخته خواهد شد:
- زمینه همکاری متقابل بومی سازی
- انتقال فناوریهای جدید
- همکاری در زمینه تشکیل
- راهاندازی و فعال کردن تیمهای مشترک
- توسعه به منظور رفع نیازهای موجود در جامعه
- تربیت و آموزش نیروی انسانی مرود نیاز صنعت و جامعه
- آموزش نیروی انسانی برای رفع نیاز صنعت
به عنوان سخن پایانی تفاهم نامه موجود بین دانشگاه کاشان و ستاد فناوری نانو در شش ماده منعقد شد که توسط دکتر مهدی شبانی به عنوان معاون پژوهشی دانشگاه کاشان و دکتر محمد باقری دبیر کار گروه ستاد ویژه توسعه فناوری به امضا رسید.