سهمیه ایثارگری در کنکور سراسری

سهمیه ایثارگری در کنکور سراسری

کنکور سراسری سهمیه‌های مختلفی دارد. داوطلبانی که شرایط خاصی دارند از این سهمیه‌ها در کنکور استفاده می‌کنند. سهمیه‌های مختلفی مانند سهمیه رزمندگان، سهمیه‌های مناطق، سهمیه ایثارگران، سهمیه 25 درصدی ایثارگران، سهمیه 5 درصدی ایثارگران، سهمیه فرزندان جانباز در کنکور و غیره وجود دارند.

هر داوطلبی با توجه به شرایط خاصی که دارد از این سهمیه‌ها در کنکور استفاده می‌کند.

moshavereh

 

سهمیه در کنکور سراسری از زمان‌های قدیم، وجود داشته است. شاید سابقه تاثیر سهمیه در کنکور سراسری به اوایل انقلاب و حتی زمان‌های قبل از آن بازگردد. حدودا به صورت ۴۰ یا ۴۵ ساله سهمیه در کنکور تاثیر داده شده است. سهمیه ایثار گران در کنکور از جمله سهمیه‌های مهم در کنکور است که بعد از جنگ ۸ ساله در کنکور بوجود آمد.

سازمان سنجش هر سال سهمیه های مختلفی را برای متقاضیان شرکت در آزمون سراسری در نظر می گیرد. سهمیه های آزمون سراسری 1401 شامل سهمیه مناطق، سهمیه 25 درصدی ایثارگران، سهمیه 5 درصدی ایثارگران، خانواده شهدا، سهمیه رزمندگان، کارمندان و سهمیه بهیار می باشد که داوطلبان برای استفاده از هر سهمیه شرایط خاصی را باید دارا باشند.

 

سهمیه های آزمون سراسری 1401

 

ق در انتخاب رشته کنکور سراسری چگونه است؟!

سهمیه مناطق که خود به سه سهمیه منطقه 1، منطقه 2 و منطقه 3 تقسیم می شود به کلیه داوطلبانی تعلق می گیرد که مشمول سهمیه ایثارگران، جانبازان و خانواده شهدا نمی باشند و بر اساس محل تحصیل سه سال پایانی دبیرستان، مشمول یکی از مناطق 1، 2 یا 3 می شوند.

سهمیه مناطق پرجمعیت ترین سهمیه کنکور سراسری است که بیش از 95 درصد شرکت کنندگان کلیه گروه های آزمایشی کنکور تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان های خارجه را در خود جای می دهد.
اساس دسته بندی سهمیه مناطق عدالت آموزشی است و سعی شده داوطلبان سهمیه هر منطقه از لحاظ دسترسی به امکانات آموزشی در یک سطح قرار گیرند.

به ترتیب هرچقدر از شهرها و مناطق تحت پوشش سهمیه منطقه 1 به شهرها و مناطق تحت پوشش سهمیه منطقه 3 حرکت می کنیم دسترسی به امکانات آموزشی کمتر می شود
. همانطور که در بالا اشاره کردیم اکثریت شرکت کنندگان کنکور سراسری در سهمیه مناطق جای می گیرند بنابراین آمار قبولی داوطلبان این سهمیه به راحتی در دسترس است.

چگونگی استفاده از این سهمیه؟!

متقاضیان استفاده از سهمیه ۵ درصدی و ۲۵ درصدی ایثارگران برای اثبات سهمیه باید به ارگان محل خدمت خود مراجعه کرده و کد پیگیری ۱۲ رقمی دریافت کنند و در محل موردنظر هنگام ثبت نام کنکور وارد کنند تا سهمیه برای آنها اعمال شود.

ایا سهمیه بعد از قبولی نیز کمکی می کند؟!

کسانی که از سهمیه ۲۵ درصد استفاده می کنند و در دانشگاه های پیام نور، دوره های شبانه دانشگاه دولتی، دانشگاه غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد پذیرفته می شوند از پرداخت شهریه معاف خواهند شد و افرادی که از سهمیه ۵ درصد استفاده می کنند از تخفیف شهریه برخوردار خواهند شد.

 

تاثیر سهمیه در انتخاب رشته کنکور سراسری

 

تاثیر سهمیه ایثارگری در انتخاب رشته کنکور سراسری چگونه است؟!

آنچه که از سال 63 درباره سهمیه ایثارگران می دانیم این است که سهمیه ایثارگران شامل جانبازان[ با هر درصد جانبازی ]، همسر و فرزند جانبازان 25 % و بالاتر، آزادگان و فرزندان و همسران آنان و همچنين فرزندان و همسران شهدا می شود.

از کنکور 96 و با اجرای قانون برنامه پنجساله ششم اقتصادی، جانبازان زیر 25 درصد، همسر و فرزندان آن ها، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه نیز مشمول سهمیه ایثارگران می شوند.
اما بهره مندی از سهمیه ایثارگران برای این دو گروه متفاوت است.

به این شکل که 25 درصد از ظرفیت هر رشته محل به جانبازان[ بالای 25 درصد ]، همسر و فرزند جانبازان 25 % و بالاتر، آزادگان و فرزندان و همسران آنان و همچنين فرزندان و همسران شهدا اختصاص پیدا می کند [سهیمه 25 درصدی ].

مشمولان جدید سهمیه ایثارگران که همان جانبازان زیر 25 درصد، همسر و فرزندان آن ها، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه می باشند 5 درصد از ظرفیت دانشگاه ها را به خود اختصاص می دهند.

سهمیه 5 درصد ایثارگران چگونه است؟!

‌یکی از انواع سهمیه ایثار گران در کنکور، سهمیه ایثار گران 5 درصدی است. داوطلبانی که شرایط زیر را دارند از این سهمیه استفاده می‌کنند :

جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آن‌ها

همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه

داوطلبان با شرایط بالا می‌توانند از سهمیه 5 درصدی ایثارگران در کنکور سراسری استفاده کنند. سهمیه فرزندان جانباز در کنکور سراسری نیز در این سهمیه قرار می‌گیرد. داوطلبان با سهمیه ایثار گران 5 درصدی، هنگام ثبت نام باید این نوع سهمیه را فعال کنند.

تاثیر کارت ایثارگری در کنکور چیست؟!

داوطلبانی که از این سهمیه استفاده می‌کنند، تاثیر کارت ایثارگری در کنکور برای آن‌ها چگونه خواهد بود؟ 5 درصد از ظرفیت پذیرش هر کد رشته محل به دارندگان این سهمیه در کنکور تعلق می‌گیرد. این بدین معنی است که داوطلبانی که حداقل 70 درصد از نمره آخرین فرد قبول شده در کنکور را کسب کردند از این سهمیه استفاده می‌کنند. تاثیر کارت ایثارگری در کنکور زمانی رخ می‌دهد که داوطلب حد نصاب قبولی را در کنکور کسب کند.

سهمیه ایثارگران 25 درصدی چگونه است؟!

یکی دیگر از انواع سهمیه‌ها، سهمیه 25 درصدی است.

 

سهمیه 25 درصدی ایثارگران به داوطلبان زیر اختصاص می‌یابد :

همسر، فرزندان شهدا و مفقودالاثر

آزادگان، همسر و فرزندان آن‌ها

جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آن‌ها

سهمیه جانبازی در کنکور به میزان جانبازی بستگی دارد. این بدین معنی است که جانبازان 25 درصد به بالا دارای یک سهمیه 25 درصدی هستند.

این داوطلبان می‌توانند هنگام ثبت نام گزینه مربوط به استفاده از سهمیه 25 درصدی سهمیه ایثار گران را انتخاب کنند. با توجه به این سهمیه، حد نصاب نمره ایثارگران، 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده است.

لوگو بنیاد شهید

تاثیر سهمیه در کنکور و انتخاب رشته چگونه است؟!

اطلاعات و قوانین از سال‌های پیش در مورد سهمیه وجود دارد:

الف: سهمیه ایثارگران در کنکور سال‌های قبل شامل موارد زیر است :

▪︎جانبازان [با هر درصد جانبازی]

▪︎همسر و فرزند جانبازان ۲۵ % و بالاتر

▪︎آزادگان و فرزندان و همسران آنان

▪︎همچنین فرزندان و همسران شهدا

ب : بعد از اجرای قانون برنامه 5 ساله ششم اقتصادی و از کنکور ۹۶ به بعد :

▪︎جانبازان زیر ۲۵ درصد

▪︎همسر و فرزندان آن‌ها

▪︎همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه

این سهمیه برای 2 گروه فوق به دو صورت زیر است :

الف : ایثارگران بالای 25 درصد: میزان ۲۵ درصد از ظرفیت هر رشته محل به آن‌ها اختصاص پیدا می‌کند [سهیمه ۲۵ %]

▪︎جانبازان [ با هر درصد جانبازی ]

▪︎همسر و فرزند جانبازان ۲۵ % و بالاتر

▪︎آزادگان و فرزندان و همسران آنان

▪︎همچنین فرزندان و همسران شهدا

ب : ایثارگران زیر 25 درصد: میزان ۵ درصد از ظرفیت دانشگاه‌ها را به خود اختصاص می‌دهند [سهمیه ۵ %]

▪︎جانبازان زیر ۲۵ درصد

▪︎همسر و فرزندان آن‌ها

▪︎همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه

برای داشتن اطلاعات بیشتر در مورد تاثیر کارت ایثارگری در کنکور، سهمیه فرزندان جانباز در کنکور، تاثیر سهمیه جانبازی در کنکور و سهمیه جانبازی در کنکور می‌توانند قسمت زیر را مطالعه کنند :

▪︎سهمیه مناطق به سه سهمیه منطقه 1، منطقه 2 و منطقه 3 تقسیم می‌شود.

▪︎داوطلبانی که سهمیه ایثار گران، جانبازان و خانواده شهدا دارند از این سهمیه نمی‌توانند استفاده کنند.

▪︎داوطلبان بر اساس محل تحصیل سه سال پایانی دبیرستان، مشمول یکی از مناطق 1، 2 یا 3 می‌شوند.

▪︎برای هر دو گروه ایثارگران (25 درصد و 5 درصد)، قبولی در هر رشته محل، کسب 70 درصد نمره از نمره آخرین فرد قبولی الزامی می‌باشد.

▪︎برای کسانی که از سهمیه رزمندگان استفاده می‌کنند حد نصاب قبولی 75 درصد از نمره آخرین فرد قبولی است.

▪︎البته دقت داشته باشید در دفترچه اشاره‌ای به ظرفیت در نظر گرفته شده برای سهمیه رزمندگان نشده است.

▪︎نکته مهم درباره سهمیه رزمندگان این است که طبق مصوب‌ های مربوطه کارکنان ارتش درصورت داشتن حداقل 8 ماه و سربازان وظیفه درصورت داشتن 12 ماه سابقه حضور در مناطق عملیاتی می‌توانند از سهمیه رزمندگان استفاده کنند.

▪︎دقت داشته باشید در دفترچه کنکور سراسری توضیحی درباره ظرفیت پذیرش خانواده‌های شهدا اختصاص نیافته است.

▪︎اما سهمیه خانواده شهدا مانند سهمیه مناطق فقط در کد رشته محل‌هایی که داوطلب بومی آن‌هاست اعمال می‌شود.

▪︎دقت داشته باشید در هر کدام از سهمیه‌های فوق که حد نصاب قبولی از طرف سازمان سنجش برای اعمال سهمیه اعلام شده است کسب این حد نصاب الزامی و حتمی است.

▪︎اگر داوطلبی مشمول این سهمیه‌ها حد نصاب قبولی را کسب نکرده باشد حتی با وجود خالی بودن ظرفیت هم این سهمیه لحاظ نمی‌شود.

 

تاثیر سهمیه 5 درصدی ایثارگران در انتخاب رشته کنکور سراسری چگونه است؟

به موجب تایید این سهمیه ، 5 درصد از ظرفیت کل دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور به همسران و فرزندان جانبازان زیر 25 درصد و رزمندگان با حداقل 6 ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه خواهد رسید.

در نتیجه با توجه به اینکه سهم فرزندان جانبازان 25 درصد به بالاتر ، فرزندان آزادگان و شهدا پیش از این 25 درصد از کل ظرفیت بود ، می توان گفت در حال حاضر 30 درصد از کل ظرفیت دانشگاه ها به سهمیه ایثارگران اختصاص دارد .
در قانون ذکر شده درصورتیکه ظرفیت 25 درصدی مربوط به همسران و فرزندان جانبازان بالای 25 درصد ، آزادگان و شهدا تکمیل نشود ، مازاد این ظرفیت را می توان به همسران و فرزندان جانبازان زیر 25 درصد و رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص داد .

از آنجایی که تعداد شرکت کنندگان سهمیه ایثارگران معمولا کمتر از 5 درصد کل شرکت کنندگان کنکور سراسری است ، پس می توان انتظار داشت امسال ظرفیت مازادی که به داوطلبان سهمیه 25 درصدی ایثارگران اختصاص پیدا می کرد به داوطلبان سهمیه 5 درصدی ایثارگران تعلق بگیرد .

همچنین بواسطه این خدمات ، داوطلبانی که از سهمیه 5 درصدی ایثارگران استفاده می کنند از حداقل 30 درصد تخفیف یا معافیت شهریه در دانشگاه آزاد اسلامی ، دوره های شبانه دانشگاه های دولتی ، دانشگاه پیام نور و سایر دانشگاه های مورد تایید وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برخوردار خواهند شد.

 

جلسه کنکور

 

میزان تاثیر سهمیه ایثارگران بر شهریه دانشگاه های غیر روزانه چگونه است؟!

برخورداری از سهمیه ایثارگران نه تنها در نتیجه کنکور سراسری و قبولی افراد در دانشگاه موثر است بلکه داوطلبان پس از ورود به دانشگاه نیز می توانند از مزایای سهمیه خود بهره مند شوند. از جمله این مزایا می توان به تخفیف در شهریه دانشگاه های غیر روزانه مانند دانشگاه های نوبت دوم، پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان اشاره نمود.

تخفیفی که برای دارندگان سهمیه ایثارگری جانبازان زیر 25 درصد و رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه در نظر گرفته شده، کاهش 30 درصد از شهریه پرداختی است، همچنین داوطلبانی که از سهمیه ایثارگری خانواده شهدا و مفقودالاثران، جانبازان 25 درصد به بالا و آزادگان استفاده می کنند از تخفیف 100 درصدی این دانشگاه ها بهره مند می شوند و در واقع می توانند به طور رایگان در رشته محل های این دانشگاه ها تحصیل نمایند.

در صورتی که دارای یکی از سهمیه های کنکور هستید ولی در هنگام ثبت نام در کنکور سراسری نسبت به استفاده از این سهمیه ها اقدام نکرده اید، می توانید با ثبت درخواست در سازمان سنجش، نسبت به ثبت سهمیه خود اقدام نمایید. همچنین این امکان وجود دارد که در زمان انتخاب رشته کنکور ، فرصت ویرایش و ثبت کد سهمیه وجود داشته باشد.

 

سوال های متدوال

1 : حد نصاب قبولی برای سهمیه ایثارگری چقدر است؟!

حد نصاب نمره داوطلبان باسمی ایثارگران ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کد رشته محلی باشد.

2 : برای کنکور روزانه چند ساعت باید درس بخوانیم؟!

میزان ساعات مطالعه با توجه به شرایط و ویژگی‌های هر شخص متفاوت است اما این زمان به طور میانگین ۸ ساعت می باشد.

 

اگر که شما نیز دچار سردرگمی شده اید و نیاز به مدرک سهمیه ایثارگری دارید
و به اطلاعات دقیق تری نیاز دارید و زمان کافی برای جویا بودن ندارید ، نگران نباشید.
شما با تماس گرفتن با ما میتوانید برای تمامی سوال هایتان پاسخ کامل و دقیقی یافت کنید.
تنها کافیست با مشاور های ما ارتباط برقرار کنید.

moshavereh

با آرزوی موفیقت برای شما

رای به این مطلب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید