شرایط پذیرش رشته پرستاری دانشگاه دولتی

پزشکی

شرایط پذیرش رشته پرستاری دانشگاه دولتی

رشته های پزشکی و پیراپزشکی از جمله محبوب ترین مقاصد داوطلبان تجربی محسوب می شوند، که به دلیل بازار کار مناسب و امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور، علاقه مندان بسیاری دارند.

در حال حاضر پذیرش بیش از ۹۰ درصد از ظرفیت رشته های پزشکی، از طریق دانشگاه های دولتی انجام می گیرد و این موضوع باعث افزایش بیش از پیش رقابت در میان داوطلبان شده است.

در میان این رشته ها اگر بخواهیم به یکی از گرایشات پر تقاضا اشاره کنیم، قطعا در ابتدا می توان از رشته پرستاری نام برد.

در این مقاله قصد پرداختن به مسیر تحصیلی رشته پرستاری را داریم، لطفا با مرکز مشاوره دانشما در ادامه مطلب همراه باشید.

 

moshavereh

نحوه ورود به رشته پرستاری 

همانطور که اشاره کردیم، رشته پرستاری به دلیل فراوانی فرصت های شغلی و امکان اشتغال در تمامی مراکز بهداشتی، از متقاضیان زیادی در کشور ما برخوردار بوده و عده زیادی نسبت نحوه اشتغال به این حرفه سوال می پرسند.

در این مورد باید اشاره کنیم، داوطلبان برای ورود به حرفه پرستاری باید ابتدا در کنکور سراسری تجربی شرکت کرده و در صورت کسب رتبه مناسب و شرکت در دوره کارورزی پرستاری، مشغول به فعالیت در این حوزه شوند.

پرستاری یکی از رشته های پیراپزشکی کنکور سراسری تجربی محسوب می شود، که امروزه دانشگاه های روزانه، پردیس خودگردان و آزاد این رشته را ارائه می دهند. لازم است اشاره کنیم که تنها روش ورود به این رشته در حال حاضر شرکت در کنکور سراسری تجربی می باشد.

شرایط لازم برای رشته پرستاری 

طبق اعلام سازمان سنجش در سال ۱۴۰۱ نیز متقاضیان تحصیل رشته پرستاری می توانند با ثبت نام در کنکور سراسری تجربی که هر ساله در تیرماه برگزار می شود، برای ورود به این رشته اقدام کنند.

در حال حاضر شرکت در کنکور تجربی با مدرک دیپلم نظام جدید یا پیش دانشگاهی هر یک از رشته های ریاضی، تجربی و انسانی امکان پذیر است و داوطلبان حتی با دیپلم فنی حرفه ای و کاردانش نیز می توانند در کنکور این گروه آزمایشی شرکت نمایند.

باید اشاره کنیم، رتبه لازم برای قبولی رشته پرستاری در دانشگاه روزانه عموما بهتر از دانشگاه پردیس خودگردان و آزاد است و البته بستگی به نوع دانشگاه نیز دارد. مثلا دانشگاه پردیس خودگردان تهران از دانشگاه های علوم پزشکی شهرستان ها، رتبه های بهتری را پذیرش می کند.

رتبه قبولی رشته پرستاری دانشگاه سراسری
در دفترچه ثبت نام کنکور سراسری، لیست سهمیه های موجود این رشته به تفکیک ثبت شده و متقاضیان برای این منظور می توانند دفترچه آزمون را از سایت سازمان سنجش دریافت نمایند.

با توجه به اینکه داوطلبان زیادی هر ساله خواهان ورود به رشته پرستاری می باشند، در ادامه آخرین رتبه قبولی رشته پرستاری سهمیه مناطق مختلف دانشگاه های سراسری را خدمتتان عنوان خواهیم کرد.

 

 

آخرین رتبه قبولی رشته پرستاری دانشگاه دولتی در سهمیه منطقه یک 

رتبه در زیر گروه یک محل سکونت دانشگاه محل قبولی ادبیات فارسی زبان عربی دین و زندگی زبان خارجی زمین شناسی ریاضیات زیست شناسی فیزیک شیمی
۹۲۱۳ تهران دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ۳۰ ۱۸ ۶۲ ۴۶ ۰ ۳۰ ۵۲ ۴۰ ۵۴
۹۸۷۵ تهران دانشگاه علوم پزشکی گناباد ۲۲ ۶۲ ۵۲ ۲۴ ۰ ۲۸ ۴۹ ۴۹ ۵۲
۱۰۲۳۶ تبریز دانشگاه علوم پزشکی فسا ۴۱ ۴۰ ۴۲ ۶۰ ۱٫۳- ۴۲ ۴۶ ۴۰ ۵۲
۱۰۲۵۱ مشهد دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ۴۱ ۴۲ ۶۰ ۲۵ ۰ ۳۳ ۴۶ ۴۲ ۴۵
۱۱۲۶۳ مشهد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۳۶ ۵۰ ۵۸ ۶۳ ۰ ۴۰ ۶۲ ۴۰ ۳۲

آخرین رتبه قبولی رشته پرستاری دانشگاه دولتی در سهمیه منطقه دو ۱۴۰۰

رتبه در زیر گروه یک محل سکونت دانشگاه محل قبولی ادبیات فارسی زبان عربی دین و زندگی زبان خارجی زمین شناسی ریاضیات زیست شناسی فیزیک شیمی
۱۰۲۳۵ همدان دانشگاه علوم پزشکی همدان ۳۵ ۶۳ ۷۸ ۳۴ ۰ ۳۰ ۵۶ ۳۴ ۴۳
۱۰۵۶۲ کرمانشاه دانشگاه علوم پزشکی ایلام ۲۷ ۴۰ ۴۴ ۴۰ ۰ ۴۲ ۵۷ ۵۶ ۴۰
۱۱۲۴۵ بیرجند دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ۵۸ ۶۳ ۶۶ ۲۸ ۴ ۲۳ ۵۴ ۴۰ ۳۰
۱۲۵۴۳ بندرعباس دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس ۳۰ ۴۸ ۵۵ ۴۷ ۲۲ ۳۵ ۶۰ ۴۴ ۵۲
۱۵۳۶۲ زاهدان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۲۰ ۳۸ ۵۲ ۲۸ ۱۰ ۳۲ ۵۸ ۳۸ ۶۳

آخرین رتبه قبولی رشته پرستاری دانشگاه دولتی در سهمیه منطقه سه ۱۴۰۰

رتبه در زیر گروه یک محل سکونت دانشگاه محل قبولی ادبیات فارسی زبان عربی دین و زندگی زبان خارجی زمین شناسی ریاضیات زیست شناسی فیزیک شیمی
۷۵۲۲ کامیاران دانشگاه علوم پزشکی سنندج ۳۳ ۴۴ ۷۱ ۴۴ ۸ ۳۳ ۵۶ ۴۶ ۵۸
۷۹۶۳ ایلام دانشگاه علوم پزشکی ایلام ۴۰ ۳۵ ۶۵ ۴ ۲۳ ۳۵ ۶۵ ۴۲ ۴۷
۸۰۱۵ ساوه دانشگاه علوم پزشکی اراک ۳۳ ۳۵ ۶۲ ۷۰ ۰ ۱۲ ۶۶ ۵۰ ۴۰
۸۸۶۳ اهر دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۳۴ ۴۲ ۴۳ ۴۰ ۰ ۴۵ ۵۲ ۵۷ ۶۰
۹۶۴۱ بم دانشگاه علوم پزشکی بم ۳۱ ۴۲ ۵۸ ۳۴ ۸ ۲۹ ۶۵ ۲۸ ۵۰

 

رتبه قبولی رشته پرستاری دانشگاه آزاد سال ۱۴۰۱

طی چند سال اخیر و با استقبال قابل توجه داوطلبان از رشته پرستاری، واحدهای مختلف دانشگاه آزاد نیز با اخذ مجوز آغاز به پذیرش این رشته از طریق برگزاری آزمون ورودی کرده اند.

در سال های گذشته متقاضیان این امکان را داشتند تا با رتبه های کشوری نزدیک به ۸۰ هزار نیز در رشته پرستاری دانشگاه آزاد پذیرفته شوند. چرا که ظرفیت پرستاری دانشگاه آزاد بیشتر از سایر دانشگاه هاست.

واحد دانشگاهی آخرین رتبه پزشکی ظرفیت مازاد
واحد پزشکی تهران ۴۵۲۷۷
واحد پزشکی کرج ۴۸۰۵۴
واحد پزشکی بابل ۵۵۲۵۶
واحد پزشکی گرگان ۶۴۱۴۵
واحد پزشکی تبریز ۶۶۶۸۹
واحد پزشکی ارومیه ۶۸۸۲۰
واحد پزشکی یاسوج ۸۳۹۹۷
واحد پزشکی شاهرود ۸۰۹۸۷
واحد پزشکی سراب ۷۵۶۸۰

شرایط ورود به رشته پرستاری بدون کنکور سال ۱۴۰۱

یکی دیگر از سوالاتی که به صورت متعدد از داوطلبان رشته تجربی به گوش می رسد، شرایط تحصیل بدون کنکور رشته پرستاری در دانشگاه های کشور است.

در این مورد باید اشاره کنیم، در حال حاضر امکان تحصیل بدون کنکور رشته پرستاری در دانشگاه های کشور اعم از سراسری، آزاد، پرستاری و… وجود نداشته و داوطلبان صرفا با شرکت در کنکور و کسب رتبه و تراز مناسب، می توانند وارد دوره های کارشناسی این رشته شوند.

البته این امکان وجود دارد که در آینده شاهد ایجاد سهمیه تحصیل بدون آزمون این رشته همانند رشته هایی مانند هوشبری، تکنسین اتاق عمل و … برای داوطلبان باشیم.

 

پرستاری

منظور از دوره کارورزی پرستاری چیست؟

رشته پرستاری مشابه با رشته پزشکی عمومی که دوران انترنی را در پایان دوره دانشجویی دارند، در رشته پرستاری نیز دوره کارورزی برای سال آخر دانشجویان قرار داده شده است و صلاحیت های بالینی دانشجویان پرستاری با شرکت در آزمون پیش کارورزی، برای به ورود به خدمت و دوره کارورزی ارزیابی می شود.

پس هدف از دوره کارورزی پرستاری، استقلال بیشتر دانشجویان و گذر از مرحله دانشجویی به مرحله مستقل شدن جهت فعالیت در بیمارستان ها و مراکز درمانی است و انتظار می رود که در دوره کارورزی، دانشجویان برای ارتقا سلامت بیماران و افزایش صلاحیت های علمی و عملی خود کوشا باشند.

شرایط سنی قبولی در رشته پرستاری برای داوطلبان

همان‌طور که می دانید، ثبت نام در کنکور سراسری شرایط سنی ندارد و افراد در سنین مختلف می‌توانند در آن شرکت کنند. اما در مورد رشته پرستاری برای داوطلبانی که قصد قبولی در  این رشته را دارند، شرایط سنی خاصی وجود دارد.

متقاضیان این رشته، در صورتی که می‌خواهند در مراکز دولتی استخدام شوند، بعد از پایان دوره کارشناسی، برای استخدام باید حداقل ۲۰ سال و حداکثر ۳۵ سال سن داشته باشند.

همچنین کسانی که مایل به استخدام در مراکز دولتی نیستند، این محدودیت سنی شامل آنها نمی‌شود و افراد با سن بالاتر نیز می‌توانند در بیمارستان های خصوصی شروع به کار کنند. همچنین برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد، حداکثر سن قابل قبول برای استخدام در مراکز دولتی ۴۰ سال و برای دارندگان مدرک دکتری ۴۵ سال است.

شرایط پذیرش رشته پرستاری دانشگاه دولتی

طول تحصیل داوطلبان رشته پرستاری چقدر است؟

رشته پرستاری در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد. رشته کارشناسی پرستاری، عمومی بوده و گرایش خاصی ندارد؛ اما از مقطع کارشناسی ارشد به گرایش های متنوعی تقسیم می‌شود.

تعداد واحدهای درسی پرستاری در مقطع کارشناسی ۱۳۰ واحد و طول مدت تحصیل مقطع کارشناسی این رشته، حداقل ۴ سال و حداکثر ۵ سال بوده و پس از آن امکان ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد.

دروس این رشته تحصیلی را به دو گروه علوم پایه و علوم تخصصی می‌توان تقسیم بندی کرد.

 

طرح اجباری پرستاری

رشته پرستاری جزو ۱۱ رشته علوم پزشکی است، که مشمول گذراندن طرح اجباری است. در واقع، یک پرستار بعد از فارغ التحصیلی و دریافت مدرک لیسانس خود، باید حدود دو سال طرح اجباری در مناطق محروم و کم برخوردار را بگذراند.

البته طرح دو ساله پرستاری شامل حقوق شده و بسته به عوامل مختلفی می‌تواند در ماه حدود دو میلیون تومان دریافتی نیز محاسبه شود. البته برای آقایانی که باید دوره خدمت سربازی را بگذرانند، حقوق طرح در حد همان حقوق سربازی بوده و خیلی کمتر از مبلغ گفته شده، خواهد بود.

بازار کار رشته پرستاری

شرایط محیط کار فارغ التحصیلان پرستاری بستگی به نوع مسئولیت و بخش های بیمارستان و مراکز درمانی که در آن مشغول می‌باشد دارد؛ بعنوان مثال، یک پرستار که در بخش اورژانس و یا پایگاه اورژانس بیمارستان مشغول است، با پرستار بخش اطفال بیمارستان یا بخش داخلی و جراحی و یا ICU و  CCU و یا اتاق عمل از نظر شرایط محیط کار با هم تفاوت خواهند داشت.

یک پرستار می‌تواند در بیمارستان بر اساس سطح تحصیلات (کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری) و سابقه کار، در پست های پرستار شیفت، سر پرستار، سوپروایزر بالینی، سوپروایزر کنترل عفونت، سوپروایزر آموزشی و ریاست بخش پرستاری بیمارستان مشغول به کار شود. همچنین می‌تواند به صورت پرستار خصوصی نیز به فعالیت بپردازد.

لازم به ذکر است بدانید، رشته پرستاری جزو رشته‌هایی است که از همان دوران دانشجویی فرد وارد بازار کارشده و مشغول به کار می‌شود؛ مگر زمانی که خود شخص تمایلی به فعالیت در پرستاری نداشته باشد.

بنابراین اگر می‌خواهید بلافاصله بعد از فراغت از تحصیل استخدام شده و درآمد خود را تضمین کنید، رشته پرستاری بهترین گزینه ممکن است.

moshavereh

5/5 - (2 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید